3 måter å bli inspirert på

For alle som jobber med design er det én ting som er alfa og omega – og den tingen er inspirasjon. Du kommer ingen vei uten å være inspirert, men hva gjør du hvis du står fast? Her får du tre gode tips hvis dette skulle skje deg!

Gå på museum

Å ta seg en tur på museum er alltid en god idé når du er inspirert, og i Norge har vi mange museer å velge mellom. Det er individuelt hva folk blir inspirert av, men spesielt kunstmuseer kan åpne sinnet – og åpne opp for nye, gode ideer. I tillegg til kunstmuseer, er fotografimuseer et godt alternativ.

Bruk tid på sosiale medier

Å bruke tid på sosiale medier er noe du absolutt burde prøve, da sosiale medier kan være svært så inspirerende. Spesielt Instagram og Pinterest er gode verktøy for designere, men YouTube er også et fantastisk sted hvis du står litt fast. Uansett hva du skal designe, og hva slags inspirasjon du søker, er disse sosiale kanalene gode alternativer.

Besøk et bibliotek

Bøker er fantastiske inspirasjonskilder, og spesielt for folk som jobber med design. Dessverre kan det være dyrt med designbøker, og derfor kan det ofte være lurt å besøke et bibliotek istedenfor. Her finner du et stort utvalg av bøker – uansett tema, og du kan være der så lenge du vil. Innenfor åpningstidene selvfølgelig. Du kan også låne med deg bøker hjem, eller ta fotokopier av de sidene som virkelig inspirerer deg. Videre kan du lese om designteori og designhistorie, eller bare bla i noen tegneserier.

Ovenfor har du fått noen gode tips til hvor du kan finne inspirasjon hvis du skulle stå fast i designarbeidet. Men det finnes selvsagt også andre alternativer, som gatekunst, designmagasiner, musikk og arkitektur, med mer. Det viktigste er at du finner noe som passer deg.