Bruker du SoMe for alt det er verdt?

Sosiale medier, også kjent som SoMe, er gull verdt for alle som jobber med design. Om det er grafisk- eller digital design, så bør du så absolutt ha profiler på ulike sosiale medier. Her kan du nemlig både vise frem ditt eget arbeid, bli inspirert og nettverke med andre designere. Det er mange designere som har fått sin neste jobb gjennom slike kanaler. Så hva venter du på?!

Spesielt bra for kvinner?

Noen mener at sosiale medier kanskje er spesielt bra for kvinner. Mange kvinnelige grundere heier på hverandre på sosiale medier, og det gjelder spesielt i designbransjen. Det er ikke i mange andre bransjer man er så flinke som i denne, her deler og kommenterer man hverandres arbeid, samt oppretter bransjearrangementer som er tilgjengelige for alle som vil.

Det betyr selvsagt ikke at menn ikke skal være på sosiale kanaler, for det skal de selvfølgelig. Her er det nemlig mye å hente for begge kjønn.

Hvilke kanaler er det som gjelder?

Det er ikke alltid like lett å henge med i sosialt medie-landskap som er i konstant utvikling, men en gammel traver som Facebook er fortsatt en viktig kanal. Det samme er YouTube. Når det er sagt, er det likevel kanskje Instagram og Pinterest som er det aller viktigste kanalene for grafiske designere, og de stedene hvor flest designere henter inspirasjon.

Det finnes selvsagt også mange flere kanaler enn disse som er nevnt, og man kan selvsagt være i så mange kanaler man bare vil. Likevel er det viktig å tenke på at det fort kan bli litt mye, og at man bør begrense seg litt. På den måten er man sikret at sosiale medier ikke tar all den dyrebare tiden man har, noe det fort kan gjøre hvis man har altfor mange profiler å følge med på i hverdagen.