Hva med illustrasjoner?

For en designer er det en drøm å få jobbe med illustrasjoner, enten det er å illustrere selv eller å samarbeide med en illustratør. Illustrasjoner har en egen evne til å få designet til å komme til live, og det er et stort handlingsrom for ulike stilarter.

En forkjærlighet for tegneserier

For mange som jobber med illustrasjoner var tegneserier det første møtet med en slik kunstform, og selv om det tok mange får før tegneserier fikk den anerkjennelsen den fortjener, har den endelig fått den. Det er mange store illustratører som utgir tegneseriebøker, og de selger også veldig godt. Mange av de får også fantastiske anmeldelser i avisene. Det er flere og flere designere som lar seg inspirere av et slikt uttrykk, og som dermed er mer lekne i sin grafiske stil.

Illustrasjoner og musikk

Musikere har også en forkjærlighet for gode illustrasjoner, og bruker derfor gjerne illustratører når de skal lage albumcover eller konsertplakater. De siste årene har mange musikere også brukt animatører til å lage musikkvideo i tegneseriestil. Her er det rett og slett fantasien som setter grensen for hva som er mulig.

Hvordan bruker du illustrasjoner i digital design?

Når du designer for digitale flater er det i hovedsak to måter å bruke illustrasjoner på. Du kan bruke håndtegnede illustrasjoner på papir, som du scanner inn, eller du kan tegne de digital på en datamaskin. Det er helt opp til deg hvilket uttrykk du bruker, og om du behersker de vanligste illustratør-programmene. Disse er heldigvis relativt enkle å lære seg, hvis du ønsker det.

Hvis du etter hvert utvikler din helt egne unike stil, bør du også dele illustrasjonene din på sosiale medier – da dette er en veldig fin måte å spre arbeidet ditt på. Da ser du også fort hva som fungerer, og hva som ikke fungerer like godt.