Røyksignaler

Her skriver vi uregelmessige artikler om jobben vår, ting som inspirerer oss og nyheter.

apasjesplitt2

Endringer i Apasje

Apasje ble stiftet i 2008 og har etablert seg som en solid aktør i bransjen over de siste 7 årene. I mesteparten av denne tiden har vi bestått av fire likeverdige partnere. Nå trer Atle og Laura ut og danner sine egne selskaper for å kunne jobbe mer fokusert innen sine kompetanseområder.

Apasje bakgård

Lokaler til leie

Har du lyst på kontorplass i en ærverdig og vernet bygård fra 1600-tallet, med sentral beliggenhet på Strømsø og et veldig hyggelig arbeidsmiljø på kjøpet? Vi har ledig kapasitet i kontorfellesskapet!

Feng shui kompass

Innreding av kontor på Apasje-vis

Tidligere i høst, da vi endelig så en mulighet for å få ut nye nettsider innen neste passering av Haleys komet, innså vi at kontoret trengte en liten ansiktsløfting.

Mjøsskigard, made in Lillehovde

Skigard fra Lillehovde

Da min onkel tok det tunge steget inn i pensjonistenes rekker ble slektsgården min lagt ut for salg. Sentimental som jeg er syntes jeg det var trist at 100 års slektshistorie skulle ende. Et lite plaster på såret er det derimot at gårdens nye eier, Dorin, viser seg å være en verdig arvtager!

Tegning av sosiale-medier som en familie

Instagram, Pinterest og gode gamle Twitter og Facebook.

Har du rukket å hilse på Instagram og Pinterest – og hvordan står det til med Facebook og Twitter?

Horizontal websites – Loved by some, hated by many

Usability is an extremely important part of web design and horizontal websites are not very user friendly. Let me explain why.

Skjermbilde av forsiden til drammens.museum.no

Building a museum site

Here at Apasje, we’re local patriots. Not the gung-ho variant, but still proud of our city and what it has to offer. Therefore we love to work with local companies and clients, and have been fortunate to do work for some of Drammen’s household names. Like the local theatre, rock scene and several well-established businesses. As the ball has been rolling, we somehow got into the culture-scene, and by recommendations got contacted by the local museum. Their site hadn’t been maintained for a decade, and they needed help. Looks like there’s a god for web designers, ’cause I’d been dreaming about this client!

HTML + CMS implementering for Mercedes-Benz

Vi fikk i oppdrag gjennom Futatsu å implementere deres design til responsive webdesign, HTML5 og ExpressionEngine CMS. Resultatet en ordentlig fin og nyttig kampanjeside som kan brukes på nytt til nye kampanjer, samtidig som tidligere kampanjer kan lagres.

Utdanningens tilstand

Webdesign er en forholdsvis ny profesjon, og få andre yrker endres like mye og like fort. Det er hele tiden teknologiske og tekniske nyvinninger, og designtrender kommer og går i rivende fart. Derfor har jeg sympati og forståelse for de utfordringene utdanningsinstitusjoner står ovenfor når de skal innvie unge mennesker i mitt yrke. Men det får i Jeffrey Zeldmans navn være grenser!

(Dette røyksignalet inneholder nerdeprat, og passer kanskje best for kolleger…)

nettutstilling for Drammens Museum

Nettutstilling for Drammens Museum

I oppdrag fra Drammens Museum har vi hatt æren av å skape nettversjonen av Jubileumsutstillingen 2011. Den offisielle utstillingen til feiringen av Drammens 200 år som by. Utstillingen viser hva Drammen er og har vært, og det er valgt temaer som gir byens borgere en felles kunnskap om forståelse av hvordan byen har utviklet seg til det den er idag.

brandlab_desktop

Gratulerer til Brandlab med ny nettside!

Vi har hatt gleden av å utvikle ny nettside for Brandlab ut ifra deres eget gode design. Fra overleverte Photoshopfiler har vi kodet HTML og implementert til Wordpress.

kapp_det_gode_hap

Nytt år, nye kunder!

Høsten 2011 var som å runde Kapp det Gode Håp: veldig slitsomt, profesjonelt utfordrende, til tider kaotisk, men med håp om stillere vann på den andre siden.

Innhold først

Det snakkes om Content First i web-bransjen for tiden. Det er interessant nok til å fortjene et røyksignal. Faktisk er det en liten revolusjon. Ikke teknisk denne gang, men i tankegang og arbeidsmåte.

Apasje søker fast forhold til frilanser

Vi har mye å gjøre, spesielt på nett. Nå ser vi etter en frilanser som kan jobbe daglig i våre lokaler.

Grafill Edit-seminar 2011

Rapport fra Grafill Edit 2011 på Røros

Det er lav frekvens på seminarer og konferanser for oss i Apasje, vi er et lite byrå som trenger hver musehånd til å designe og kode. Men innimellom må man ut og samle nye inntrykk og treffe likesinnede, og i år var det min tur! Turen gikk til Grafills Edit 2011 på Røros.