Halloween!

Det er ikke det at vi på Apasje er så innmari glad i sukkergira småunger som tvinger oss til å gi fra oss restene av lørdagssnopen vi hadde spart til filmen søndag kveld. Men vi er fascinert av både merkevaren og det visuelle språket til denne amerikaniserte merkedagen. Og for meg som illustratør kribler det i fingrene etter å tegne monstre, hekser og zombier!

CandygramsCandygrams hos Jason Santa Maria

Jason er en av kjendisene på nettet i vår verden. Han står blant annet bak fagtidsskriftet A List Apart (online) og var med å grunnlegge en av de første tilbyderne av web-fonter, Typekit.  Jeg har fulgt bolg'en hans i årevis, og hvert år pleier han å ha et halloween-tema hele oktober. Sjekk ut hans Candygrams, skrevet av gjesteskribenter og spesialdesignet for hver artikkel!

 

Grimbro's 13 nights

For femte året på rad tegner Grimbro en skummel karakter hver eneste dag frem til Halloween. 

Funnet via favorittblog'en Drawn.

 

Day of the dead poster

FPO (For Print Only) viser frem Shaw Nielsens fantasiske silketrykk inspirert av den Mexikanske høytiden. Og den er til slags!

 

Monsterpullerter

Pullert? Hva er det? Jo, det er fysiske stengsler i urbane miljøer for å forhindre trafikk og definere forskjellige bruksarealer. (Min kone er landskapsarkitekt…)

Her har franske Le CyKlop malt pullerter i form av monstre. Ikke så veldig skumle, men gatekunst på sitt beste! Via Design Daily News.

 

Monster Friends Poster Series

Heller ikke så veldig skumle monstre, men fantastiske plakater. Liker spesielt Sasquatch. Via FPO (For Print Only).