Skal du lage en blogg?

Hvis du tenker på å lage en blogg, er design noe du må tenke på. Grafisk og tilpasset digital design er alfa og omega for at bloggen din skal lykkes. Enten du er grafisk designer selv, eller om du må ansette en for å gjøre jobben for deg, er det viktig at du tar design seriøst.

Hva slags uttrykk ønsker du?

Det første du tenker på er hvilket uttrykk du ønsker på bloggen din. Er du glad i sterke farger eller liker du aller best den minimalistiske stilen? Skal du bruke bilder eller synes du det er finest med illustrasjoner? Dette er alle spørsmål som du bør tenke på før du setter i gang.

Planlegg alle detaljene

Du bør lage en fargepalett for bloggen din, og følge denne så godt du kan. Du bør også lage et moodboard, slik at du vet hvilken visuell retning bloggen beveger seg i. I tillegg må du bestemme deg for fonter, tekstbokser, osv. Det er faktisk ekstremt mange detaljer man må tenke på når man skal starte en blogg.

Lag en testside

Et annet tips er å lage en testside slik at du får et tydelig inntrykk av hvordan bloggen din kommer til å se ut til slutt. Når dette er gjort, vil du fort se hva du liker og hva du ønsker å forandre. På dette stadiet er det helt ok å endre alt fra fargepalett til fonter, så ikke fortvil om det er elementer av bloggen du ikke liker.

Ha det gøy

Du må heller ikke glemme å ha det gøy underveis, det skal nemlig være gøy å blogge – og det skal i alle fall være morsomt å holde på med design. Så bruk den tiden du trenger, slik at du har det trivelig under hele prosessen – fra A til Å!