Uttrykk du må kunne om grafisk design

Skal du lage en helt enkel hjemmeside, er utformingen kanskje ikke det første du tenker på. Men grafisk design er faktisk viktigere enn du tror. Mange kan gå fra ingen inntekt til å bli ganske rike, men da må de kjenne til de mange uttrykkene for grafisk design.

Andre igjen velger andre måter å bli rike på, for eksempel ved å ta jackpot-gevinsten på Wildz Casino eller andre spillselskap.

Forskjellig grafisk design

Det finnes mange måter å designe en nettside på, men har du en formening om de ulike uttrykkene innenfor grafisk design, trenger du kanskje ikke å hyre inn en ekspert.

Form

Form har med fasong å gjøre. Fasongen kan variere etter hvor mye tekst som skal inn i en blokk, hvor store avsnittene skal være og så videre. Form er viktig for det visuelle uttrykket og for hvor lesbar en hjemmeside blir.

Tekstur

Dette er også med på å gjøre at tekst passer sammen med resten av siden. Bilder og tekstbokser bør plasseres slik at hovedbudskapet ikke forsvinner. Er det et mønster i det hele, er også strukturen god.

Farger og valører

Fargene kan være helt avgjørende for å holde leseren på nettsiden. Det er ofte lurt å velge farger med omhu, men også valøren av dem. Skal du bruke mørke bakgrunner, må du tenke på at teksten skal vises.

Rom og tid

Rom handler om hvor mye luft det er mellom tekstene og bildene, men kanskje har linjeavstanden også noe å si? Tid handler mer om hvordan du deler inn sider og innlegg.

Når du skal lage en fremstilling, for eksempel en hjemmeside, kan det være smart å lage en plan. Den kalles ofte en designprosess og inneholder problemstilling, vurdering, valg, gjennomføring og kontroll av resultatet og prosessen.

Det trengs grafisk design i mange bransjer, alt fra arkitektur, fotografi, interiør og så videre. Når du kjenner til uttrykkene for grafisk design, kan du også selv lage flotte hjemmesider på nett.