Vil du bli grafisk designer?

Har du en drøm om å bli grafisk designer? Grafisk design er i vinden som aldri før, og er et populært yrke. Det er mange som velger å utdanne seg som grafiske designere, så det er stor konkurranse om studieplassene. Hvis du ønsker en slik studieplass kan det derfor være lurt å søke en privatskole som tilbyr slike utdanninger.

Let etter intership

Et annet godt råd er å lete etter internships, disse er som regel svært dårlig betalt – men det betaler seg i fremtiden. Det er nemlig mye enklere å få jobb hvis du har noe slikt å vise til på CV-en din. Det kan også hende at du gjør et så sterkt inntrykk på arbeidsgiver at de bestemmer seg for å tilby deg en stilling med en eneste gang. Og ingenting er vel mer perfekt enn det?!

Hvis du synes det er vanskelig å få et internship kan du også søke i utlandet. I byer som London, Berlin og Amsterdam er dette svært vanlig, og det er mange bedrifter som tilbyr en slik plass. Men vær oppmerksom på at det er mange om beitet, og du må gjerne sende noen søknader før du endelig får napp.

Hvis du får en internship bør du virkelig gi alt i den perioden det gjelder, da er det nemlig veldig mye enklere å få jobb i ettertid.

Tenk på hva slags designer du vil bli

Innen grafisk design finnes det mange ulike retninger, og derfor bør du tenke godt igjennom hva slags designer du vil bli. Har du et mer kunstnerisk uttrykk? Eller ønsker du å jobbe mer kommersielt? Kanskje et reklamebyrå er tingen for deg? Eller kanskje du ønsker å jobbe i et magasin?

Dette er alle spørsmål du bør tenke godt igjennom før du velger deg grafisk design som yrke.